Gaming industrija Nintendo Video Igre Zanimljivosti

Pokemon Gen 10 stiže 2026?

Podeli

Malo su poranili?

Sa nadamo se skorim dolaskom Nintendo Switch 2 konzole, ili kako god kompanija odluči da nazove svoju sledeću konzolu, glavna pitanja koja zaokupljaju pažnju fanova i kritičara odnose se na hardver i softver. Za sada ćemo se fokusirati na softver jer smo tokom većeg dela 2024. godine čuli razne izveštaje, izjave, glasine i curenja informacija o tome koje igre će biti napravljene za Switch 2 i koje su „verovatno u planu“. Jedna od retkih sigurnih pretpostavki je da će Pokemon Gen 10 biti na novom sistemu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog ogromnog uspeha ove franšize na Switch-u tokom više od 7 godina njenog postojanja.

Međutim, pitanje je kada će Gen 10 stići? Prema rečima jednog leaker-a pod imenom Riddler Khu, sledeća generacija Pokemona će se pojaviti 2026. godine, ali nije želeo da otkriva previše informacija nakon što je objavio datum. Kao i mnogi leaker-i, ne “pogađa” uvek, pa je možda najbolje ne ulagati previše nade u ove tvrdnje, ili barem sačekati da Nintendo ili The Pokemon Company potvrde da je igra u razvoju.

Ako je 2026. zaista period izlaska za Pokemon Gen 10, to bi moglo da izazove zabrinutost kod fanova. Razlog za to je što je Gen 9 izašao 2022. godine, zajedno sa „Legends of Arceus“. I dok su obe igre bile odlične na svoj način, jasno je da su imale nedostatak u „završnoj obradi“ u određenim segmentima, što fanovi ne žele da vide u Gen 10. Obzirom na to da je The Pokemon Company radila na DLC sadržajima za Gen 9 tokom većeg dela 2023. godine, to bi značilo da su imali oko tri godine za razvoj nove igre za novi sistem, što verovatno nije dovoljno vremena da se igra uradi bez bagova i problema.

Drugi problem je što je ranije ove godine najavljena igra Pokemon Legends Z-A, a nemamo jasne informacije o tome šta ta igra predstavlja niti kada će se pojaviti, osim okvirne godine „2025“. Dakle, ako The Pokemon Company radi i na toj igri i na Gen 10, to bi moglo stvoriti još jedan „preopterećen raspored“ što bi moglo rezultirati nedostatkom kvaliteta, što fanovi nikako ne žele.

Sve su ovo samo spekulacije, i još uvek ima previše neodgovorenih pitanja, pa je najbolje sačekati i videti kako će se sve odvijati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *