Aktuelno Video Igre

Fantazijska RPG u stilu Persona Metaphor: ReFantazio dobija besplatnu demonstraciju koju apsolutno morate da isprobate

Podeli

Metaphor: ReFantazio je udaljen samo nekoliko nedelja i izgleda da bi besplatni demo za masivni fantastični RPG mogao danas da stigne na PlayStation 5, Xbox Series X/S i PC. Igra nalik na Personu o srednjovekovnoj politici i prijateljstvima prožetim magijom već mesecima Golica maštu ljubitelja Atlus igara. Iako se o njoj naizgled ne priča mnogo igra zapravo treba da predstavi 25-to godišnje iskustvo Atlusa u pravljenju igara, i da, da svima nama prekrati vreme do Persone 6.

 

Opis za demo je procurio u Hong Kongu na Xbox prodavnici juče tokom dana , opisujući prolog za Metaphor: ReFantazio, a taj leak se potvrdio kao tačan tako da od danas možete da probate igru na svim platformamoa na kojim izlazi. Demo obuhvata prolog a progres se po želji prebacuje u glavnu igru.

Metafora: ReFantazio izlazi u potpunosti 11. oktobra i obeležiće Atlusov prvi veliki novi RPG od Shin Megami Tensei V iz 2021. Za razliku od te igre, međutim, ovo će u potpunosti iskoristiti prednosti moćnijih konzola trenutne generacije. I dok ga razvijaju veterani Persona i SMT timova, to je takođe potpuno nova franšiza sa slobodom eksperimentisanja na različite načine.

Dok Metaphor: ReFantazio pozajmljuje mnoge poznate sisteme od Persone—kao što su kalendarski sistem, merila odnosa i sposobnosti karaktera koji funkcionišu u velikoj meri kao Persona moći—on takođe uvodi gomilu novih borbenih mehanika, kao i ono što izgleda kao više istraživačko- zasnovana kampanja.  Demo izgleda odlično i stvarno se stiče utisak da Vam je mehanika igre poznata a opet nova.

Jedan deo mi se posebno svidea a to je veliki broj animiranih cutsceen-a koje su obeležile PS1 i PS2 eru (ne kažem da ih sada nema ali su više in game nego animirane).

 

Jedan od drugih velikih faktora razlikovanja za Metaphor: ReFantazio je to što se dešava u fantastičnom okruženju, a ne u modernom urbanom Japanu. Kao rezultat toga, čini se da igra pokušava da se pozabavi širim i složenijim temama o društvu i politici, a da zapravo ne izađe i kaže da se radi o tim stvarima. Saznaćemo koliko dobro to funkcioniše sledećeg meseca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *